Atentat sinucigaş în Pakistan: Cel puţin 16 persoane au murit, dintre care 9 copii

Un atentat sinucigaş în cursul unei procesiuni religioase s-a soldat cu cel puţin 16 morţi şi câteva zeci de răniţi miercuri în oraşul Rawalpindi în apropiere de Islamabad, conform poliţiei şi echipelor de intervenţie.

222 afișări
Imaginea articolului Atentat sinucigaş în Pakistan: Cel puţin 16 persoane au murit, dintre care 9 copii

Atentat sinucigaş în Pakistan: Cel puţin 16 persoane au murit, dintre care 9 copii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Explozia s-a produs în timpul unei procesiuni a musulmanilor şiiţi care se îndreptau spre o moschee din centrul Rawalpindi, a declarat poliţia.

Conform unui purtător de cuvânt al serviciilor de salvare, Waqas Rehman, bilanţul este de 16 morţi şi 32 de răniţi, dintre care nouă copii.

"Atacatorul sinucigaş a detonat bomba când responsabilii de securitate erau în curs de a îl controla. Ne temeam de un atentat şi eram în alertă maximă", a declarat şeful poliţiei din Rawalpindi Azhar Hameed Khokhar.

Un alt responsabil al poliţiei, Muhammad Haroon, a declarat pentru AFP că explozia s-a produs atunci când procesiunea era la 500 de metri de moschee.

Cel mai recent atentat sinucigaş a fost comis înainte de summitul statelor D8 (Dezvoltare 8) organizat în Pakistan care a reunit Iranul, Turcia, Malaezia, Indonezia, Bangladesh şi Nigeria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici