Atentate cu bombă şi incendii provocate, în sudul Thailandei

Mai multe atentate cu bombă şi incendii provocate au rănit şapte persoane în sudul Thailandei, potrivit CNN.

123 afișări
Imaginea articolului Atentate cu bombă şi incendii provocate, în sudul Thailandei

Arhiva Foto

Exploziile şi incendiile au provocat miercuri numeroase pagube în cel puţin 17 localităţi din sudul Thailandei, au anunţat autorităţile, în ceea ce pare a fi o serie de atacuri coordonate.

Atentatele cu bombă şi incendiile au avut loc după miezul nopţii şi au vizat magazine de cartier şi o benzinărie, rănind uşor cel puţin şapte persoane, potrivit declaraţiilor poliţiei şi ale armatei. Nimeni nu a revendicat responsabilitatea pentru aceste atacuri până în prezent.

În provinciile din sudul Thailandei, de-a lungul graniţei cu Malaezia, există mai multe grupări care militează pentru independenţă. Peste 7.300 de persoane au fost ucise în conflictul dintre autorităţi şi insurgenţi începând cu 2004, potrivit grupului Deep South Watch, care monitorizează violenţele.

Negocierile de pace care au început în 2013 s-au confruntat cu întreruperi repetate. Atacurile de miercuri au avut loc după ce, la începutul anului, guvernul thailandez a reluat discuţiile cu principalul grup insurgent, Barisan Revolusi Nasional, după o pauză de doi ani din cauza pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici