ATENTATELE de la Paris: Salah Abdeslam a sunat un deţinut din Belgia în seara atacurilor de la Paris - presă

Salah Abdeslam, unul dintre autorii atacurilor de la 13 noiembrie din Paris, care este căutat în continuare, a sunat în seara atentatelor un deţinut de la închisoarea din Namur, capitala regiunii belgiene Valonia, pe care îl vizitase de mai multe ori, relatează Le Parisien în ediţia online.

885 afișări
Imaginea articolului ATENTATELE de la Paris: Salah Abdeslam a sunat un deţinut din Belgia în seara atacurilor de la Paris - presă

ATENTATELE de la Paris: Salah Abdeslam a sunat un deţinut din Belgia în seara atacurilor de la Paris - presă

Potrivit televiziunii belgiene RTBF şi ziarului Le Soir, o sursă apropiată dosarului a declarat că, datorită urmăririi telefonului său, anchetatorii au descoperit că Abdeslam a sunat un tânăr deţinut la Namur, originar din Molenbeek, localitatea din Regiunea Bruxelles unde fraţii Abdeslam deţineau o cafenea.

Tânărul, care deţinea ilegal telefonul mobil în detenţie, nu figurează pe lista persoanelor radicalizate, el ispăşind o pedeapsă cu închisoarea pentru un delict de drept comun, dar a fost interogat de anchetatori.

Salah Abdeslam l-ar fi vizitat de cel puţin două ori în închisoare, ultima dată la începutul lui octombrie. Angajaţii penitenciarului din Namur cunoşteau profilul presupusului terorist, care este căutat în continuare.

Philippe Leloup, avocatul deţinutului, neagă însă că clientul său ar fi discutat la telefon cu Abdeslam în seara atentatelor, recunoscând doar că aceştia au fost amici, potrivit site-ului dhnet.be.

Singurul supravieţuitor dintre atacatorii de la Paris a fost văzut ultima dată pe 14 noiembrie, la Schaerbeek, un cartier popular din nordul capitalei belgiene. Salah Abdeslam i-ar fi spus lui Ali O., unul dintre şoferii săi, că nu se vor mai vedea niciodată şi că îşi va schimba înfăţişarea.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici