Atentatele din Uganda, soldate cu moartea a cel puţin 74 de persoane

Cel puţin 74 de persoane au murit în capitala Ugandei în urma atentatelor care au vizat, duminică seara, două restaurante unde clienţii urmăreau finala Cupei Mondiale de fotbal, a anunţat luni un purtător de cuvânt al guvernului ugandez.

21 afișări
Imaginea articolului Atentatele din Uganda, soldate cu moartea a cel puţin 74 de persoane

Atentatele din Uganda, soldate cu moartea a cel puţin 74 de persoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile consideră că atentatele au fost comise de islamiştii somalezi Shebab, care au legături cu reţeaua al-Qaida.

Un bilanţ anterior indica moartea a 64 de persoane şi rănirea altor 65.

Atentatele au vizat localuri unde se aflau spectatori care vizionau transmisiunea în direct a finalei Cupei Mondiale de fotbal, desfăşurată între Spania şi Olanda.

Atacurile nu au fost încă revendicate, însă poliţia a stabilit o legătură cu insurgenţii Shehab şi ameninţările de dată recentă ale acestora privind declanşarea de represalii faţă de Burundi şi Uganda, care participă la forţa din Somalia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici