ATENTATUL DE LA BURGAS: Număr foarte mare de convorbiri telefonice între Liban şi Bulgaria înaintea actului terorist

Serviciile de spionaj israeliene au descoperit un număr foarte mare de convorbiri telefonice între persoane din Liban şi Bulgaria efectuate înaintea atentatului antiisraelian comis pe 18 iulie la Burgas.

339 afișări
Imaginea articolului ATENTATUL DE LA BURGAS: Număr foarte mare de convorbiri telefonice între Liban şi Bulgaria înaintea actului terorist

ATENTATUL DE LA BURGAS: Număr foarte mare de convorbiri telefonice între Liban şi Bulgaria înaintea actului terorist

În pofida descoperirii convorbirilor, serviciile de securitate israeliene şi bulgare încă nu au dovezi clare privind implicarea mişcării şiite libaneze Hezbollah în atentatul din Bulgaria, scrie ziarul New York Times.

Un oficial israelian a declarat că, înainte cu două luni înainte de atentat, numărul conversaţiilor telefonice între Liban şi staţiunea bulgară Burgas a fost neobişnuit de mare, devenind şi mai intens cu trei zile înaintea atentatului.

"Ştim care erau sursele în Liban, dar nu ştim cu cine discutau în Bulgaria", precizează oficialul israelian.

Ancheta din Bulgaria nu pare să avanseze prea mult, iar, conform ziarului Haaretz, Guvernul de la Sofia evită să atribuie atentatul Hezbollah pentru că mişcarea şiită nu este pe lista UE cu organizaţiile teroriste.

Un oficial din cadrul serviciilor de informaţii germane afirmă că este puţin probabil ca mişcarea Hezbollah să fi organizat atentatul. În schimb, este posibil să fie vorba de un complot al Iranului comis de islamişti libanezi care au legături cu Hezbollah.

Cinci turişti israelieni şi un şofer de autocar bulgar au fost ucişi în atentatul comis la Burgas pe 18 iulie. A şaptea persoană decedată se presupune că este autorul atacului sinucigaş.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici