ATENTATUL din BOSTON: Unul dintre atacatori avea legături cu militanţi islamişti din Daghestan - surse

Tamerlan Ţarnaev, unul dintre suspecţii în atentatul din Boston, a avut legături cu islamişti din Caucazul rus ucişi de serviciile de securitate, anunţă surse din republica rusă Daghestan, citate de AFP.

872 afișări
Imaginea articolului ATENTATUL din BOSTON: Unul dintre atacatori avea legături cu militanţi islamişti din Daghestan - surse

ATENTATELE din BOSTON: Unul dintre atacatori avea legături cu militanţi islamişti din Daghestan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tamerlan Ţarnaev, în vârstă de 26 de ani, ucis în schimbul de focuri cu poliţia americană, s-a aflat în contact cu un militant islamist din Daghestan, Mahmoud Nidal, şi cu un canadian de origine rusă, William Plotnikov, amândoi omorâţi de serviciile de securitate ruse în 2012.

Tamerlan Ţarnaev a fost reperat prima dată de serviciile secrete ruse în aprilie 2012, când a fost văzut în compania lui Mahmud Nidal. Ţarnaev şi Nidal au fost văzuţi de patru ori împreună într-o moschee din Mahacikala.

Tamerlan a avut legături şi cu William Plotnikov, ucis de forţele de ordine în iulie 2012 în Daghestan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici