Atenţionare MAE: Trafic afectat de protestele fermierilor în Portugalia

Traficul pe principalele trasee de acces în capitala Portugaliei poate fi afectat, în zilele următoare, de protestele fermierilor, susţin reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe, care au emis o atenţionare de călătorie.

94 afișări
Imaginea articolului Atenţionare MAE: Trafic afectat de protestele fermierilor în Portugalia

Atenţionare MAE: Trafic afectat de protestele fermierilor în Portugalia

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Portugalia că lucrătorii din sectorul agricol vor continua mişcarea de protest începută joi. Intenţia declarată a protestatarilor de a intra în capitala Lisabona poate afecta circulaţia rutieră pe principalele trasee de acces spre capitală. Manifestările se pot prelungi şi în zilele următoare.

Forţele de ordine publică portugheze recomandă evitarea podurilor Vasco da Gama şi Marechal Carmona din Vila Franca de Xira, precum şi continuarea călătoriei spre zona metropolitană a Lisabonei doar pe rute ocolitoare, folosind Podul 25 Aprilie.

Cetăţenii români sunt sfătuiţi să respecte recomandările autorităţilor locale şi să urmărească informaţiile actualizate privind circulaţia rutieră, consultând paginile oficiale de Internet ale poliţiei rutiere şi administraţiei capitalei portugheze.

Continuă să fie afectate de manifestările de protest localităţile Beja (drumul naţional EN 520) şi Vila Verde de Ficalho (drumul naţional EN 260).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351213968812, +351213979982, +351213966463, +351213960866; apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Repubica Portugheză: +351927411628.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici