BREAKING NEWS  Au apărut înregistrări compromiţătoare cu Trump. Fostul preşedinte ar fi dezvăluit planul secret pentru atacarea Iranului

  • CNN a obţinut exclusiv înregistrarea audio a unei întâlnirii dintre Trump cu alte persoane din 2021 de la Bedminster, New Jersey.
  • Trump, în calitate de fost preşedinte, dezvăluie documente clasificate despre un plan de atacare a Iranului.
  • Sursa exactă de unde a preluat CNN nu este încă atestată/verificată, fiind probabilitate mare să fie o înscenare creată printr-un program vocal cu inteligenţă artificială.
2677 afișări
Imaginea articolului Au apărut înregistrări compromiţătoare cu Trump. Fostul preşedinte ar fi dezvăluit planul secret pentru atacarea Iranului

Înregistrarea, care a fost difuzată pentru prima dată la emisiunea „Anderson Cooper 360” de la CNN, include noi detalii compromiţătoare despre cazul documentelor luate de fostul preşedinte, Donald Trump.

„Am o grămadă mare de hârtii, tocmai a apărut chestia asta”. 
Înregistrarea obţinută de CNN începe cu Trump susţinând că „aceştia sunt bolnavi răi”, în timp ce angajatul său susţine că a avut loc o „lovitură de stat” împotriva lui Trump.

„Ca atunci când Milley vorbeşte despre „O, vei încerca să dai o lovitură de stat”. Nu, ei încercau să facă asta chiar înainte să fii jurat”, spune angajatul, conform audio.

Următoarea parte a conversaţiei este inclusă în cea mai mare parte în rechizitoriu, deşi audio-ul arată clar că se amestecă documente, deoarece Trump le spune celor prezenţi că are un exemplu de arătat.

„A spus că vreau să atac Iranul, nu este uimitor?”, spune Trump în timp ce se aude zgomotul ziarelor care se amestecă.

„Am o grămadă mare de hârtii, tocmai a apărut chestia asta. Uite. Acesta era el. Ei mi-au prezentat asta – asta este neoficial, dar – mi-au prezentat asta. Acesta era el. Acesta a fost Departamentul Apărării şi el”.

„Acestea sunt hârtiile”, spune Trump în înregistrarea audio, în timp ce discută despre planurile de atac ale Pentagonului împotriva Iranului, un citat care nu a fost inclus în rechizitoriu.

În înregistrarea audio de două minute, Trump şi consilierii săi glumesc şi pe seama e-mailurilor lui Hillary Clinton, după ce fostul preşedinte a spus că documentul conţine „informaţii secrete”.

Hillary tipărea asta tot timpul, ştii. E-mailurile ei private”, a spus angajatul lui Trump.

Nu, i-ar trimite-o lui Anthony Weiner”, a răspuns Trump, referindu-se la fostul congresman democrat, stârnind râsete în sală.

Trump a pledat nevinovat la începutul acestei luni pentru 37 de capete de acuzare legate de presupusa manipulare greşită a documentelor clasificate păstrate în staţiunea sa Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida.

Nu a existat niciun document. A fost o cantitate imensă de ziare şi tot ce se vorbeşte despre Iran şi alte lucruri”, a spus Trump la Fox. „Şi poate că a fost reţinut sau nu, dar acesta nu a fost un document. Nu aveam un document, în sine".

Înregistrarea audio provine dintr-un interviu acordat de Trump din iulie 2021 în staţiunea sa din Bedminster pentru oamenii care lucrează la memoriile lui Mark Meadows, fostul şef de cabinet al lui Trump.

Rechizitoriul avocatului special susţine că celor prezenţi – un scriitor, un editor şi doi dintre membrii personalului lui Trump – li s-au arătat informaţii secrete despre planul de atac asupra Iranului.

„Mă gândeam doar, pentru că vorbeam despre asta. Şi ştii, el a spus: „A vrut să atace Iranul şi ce...”, spune Trump.

„Acestea sunt hârtiile”, continuă Trump, potrivit fişierului audio.

„Acest lucru (document) a fost făcut de armată şi mi-a fost dat”, continuă Trump, înainte de a observa că documentul a rămas secret.

„Vezi că, în calitate de preşedinte, l-aş fi putut declasifica”, spune Trump. „Acum nu pot, ştii, dar acesta este încă un secret”.

„Acum avem o problemă”, răspunde angajatul său.

„Nu-i aşa de interesant”, spune Trump.

Înregistrarea audio obţinută de CNN include câteva rânduri suplimentare din conversaţie:

Trump: „Este atât de tare. Adică, aşa este, uite, ea şi eu, şi probabil aproape că nu m-ai crezut, dar acum mă crezi”.

Scriitor: „Nu, te-am crezut”.

Trump: „Este incredibil, nu?”

Scriitor: „Nu, nu s-au întâlnit niciodată cu un război pe care să nu-l fi dorit”

.Trump: „Hei, adu nişte, uh, adu nişte Cola, te rog”.

Sursa de unde a preluat CNN nu este încă atestată/verificată, fiind probabilitate mare să fie o înscenare creată printr-un program vocal cu inteligenţă artificială, ca ElevanLab. 

Potrivit Fox News, experţii în inteligenţă artificială sună alarma cu privire la inteligenţa artificială ce ar putea afecta alegerile prezidenţiale din 2024: „Nu suntem pregătiţi pentru asta”

Dezinformarea politică generată de inteligenţa artificială a devenit deja virală online înainte de alegeri. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici