Aurescu a cerut sprijinul membrilor Congresului SUA pentru accederea la programul Visa Waiver

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a cerut sprijinul membrilor Congresului SUA pentru identificarea unor soluţii, inclusiv legislative, în sprijinul eforturilor autorităţilor române de accedere la programul Visa Waiver.

1207 afișări
Imaginea articolului Aurescu a cerut sprijinul membrilor Congresului SUA pentru accederea la programul Visa Waiver

Aurescu a cerut sprijinul membrilor Congresului SUA pentru accederea la programul Visa Waiver

Ministrul Bogdan Aurescu a avut sâmbătă, în marja Conferinţei de Securitate de la München, o întrevedere cu o delegaţie a Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, condusă de Mike Turner, şeful Comisiei pentru Intelligence şi co-preşedinte al Grupului de prietenie cu România din Congresul SUA. De asemenea, ministrul a avut o întrevedere cu senatorul Christopher Coons.

Ministrul român a apreciat numărul crescut de contacte bilaterale româno-americane, inclusiv la nivel parlamentar, din ultimul an, cu o contribuţie semnificativă la dezvoltarea relaţiilor România-SUA şi la promovarea obiectivelor comune.

De asemenea, Bogdan Aurescu, a salutat susţinerea bipartizană a Congresului SUA pentru eforturile de întărire a Flancului Estic al NATO şi a subliniat importanţa sprijinului american pentru securitatea transatlantică, inclusiv din perspectiva prezenţei militare crescute în România.

Cu privire la situaţia din Republica Moldova, ministrul de externe a indicat necesitatea acordării unei atenţii sporite situaţiei de securitate din acest stat, punctând relevanţa coordonării între partenerii internaţionali şi importanţa unui sprijin crescut pentru asigurarea nevoilor din domeniul energetic.

„Alte aspecte incluse pe agenda discuţiilor s-au referit la eforturile autorităţilor române de accedere la programul Visa Waiver, obiectiv prioritar pentru cetăţenii români. Ministrul Bogdan Aurescu a solicitat cu acest prilej sprijinul membrilor Congresului SUA în identificarea unor soluţii, inclusiv de natură legislativă, în vederea realizării progreselor necesare pe acest dosar”, arată MAE într-un comunicat de presă.

Membrii delegaţiei americane au evidenţiat rolul important al României între aliaţii SUA şi cooperarea strânsă din ultimele decenii, şi au dat asigurări cu privire la susţinerea de care ţara noastră se bucură la nivelul Congresului SUA.

Din delegaţia condusă de congressman-ul Mike Turner au mai făcut parte: Mike McCaul, Gerald E. Connolly, Brett Guthrie, Brendan Boyle, Neal Dunn, Jason Crow, Brian Fitzpatrick, Rich McCormick, Ronny Jackson, Darrell Issa, Keith Self, Jake Ellzey, Veronica Escobar, Nancy Mace, Mikie Sherrill.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici