Australia se alătură puterilor occidentale şi impune sancţiuni directe împotriva lui Vladimir Putin

Australia încearcă să se alăture altor state în impunerea de sancţiuni directe împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin şi şi-a extins măsurile financiare punitive la membrii parlamentului rus şi la mai mulţi oligarhi, a declarat sâmbătă ministrul de externe Marise Payne.

1934 afișări
Imaginea articolului Australia se alătură puterilor occidentale şi impune sancţiuni directe împotriva lui Vladimir Putin

Statele Unite, Canada, Uniunea Europeană şi Marea Britanie au anunţat că vor impune sancţiuni împotriva lui Putin şi a ministrului de externe Serghei Lavrov, în timp ce Washingtonul încearcă să intensifice presiunea asupra Moscovei după invazia Rusiei în Ucraina.

"Este un pas excepţional să sancţionezi lideri, dar aceasta este o situaţie excepţională", a declarat Payne la o conferinţă de presă, adăugând că guvernul caută sfaturi despre cum să urmeze alte naţiuni în această acţiune, scrie Reuters.

"Vladimir Putin are o putere personală de neegalat asupra ţării sale şi a ales să intre în război împotriva unui vecin care nu reprezenta o ameninţare pentru Rusia, pentru că vrea să inverseze istoria şi să ia libertatea şi democraţia pe care poporul ucrainean le-a ales pentru el însuşi".

În noile sale sancţiuni, Payne a declarat că Australia va viza 339 de membri ai Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, şi alţi opt oligarhi. Noile măsuri urmează unei serii de sancţiuni australiene anunţate la începutul săptămânii.

"Următoarea prioritate imediată este continuarea sancţiunilor asupra cercului intim al lui Vladimir Putin şi asupra industriei de apărare a Rusiei", a declarat Payne.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici