Austria: Şase morţi într-un accident rutier în care a fost implicat şi un camion din România

Şase persoane au murit, iar alte şapte persoane au fost grav rănite duminică noaptea, într-un accident rutier în care au fost implicate un autocar din Germania, un camion din România şi unul din Slovacia, în apropiere de Viena, au anunţat serviciile de intervenţie din Austria.

491 afișări
Imaginea articolului Austria: Şase morţi într-un accident rutier în care a fost implicat şi un camion din România

Austria: Şase morţi într-un accident rutier în care a fost implicat şi un camion din România (Imagine: Mihaly Tancozs/Mediafax Foto)

Alte 17 persoane au fost rănite uşor în acest accident, care a avut loc către miezul nopţii pe autostrada A21, în apropiere de Baden, la aproximativ 50 de kilometri de capitala austriacă, circumstanţele în care acesta s-a produs rămânând, în continuare, necunoscute.

Potrivit primelor informaţii furnizate de serviciile de intervenţie, dintr-o cauză necunoscută, poate din cauza poleiului, autocarul a lovit un camion, iar coliziunea între cele două vehicule a afectat un alt camion.

Cele două camioane, care circulau unul în spatele celuilalt, sunt înmatriculate unul în Slovacia, iar celălalt în România, şi nu în Albania, cum s-a anunţat iniţial.

Patru dintre cele şase persoane moarte se aflau la bordul autocarului, care transporta 38 de pasageri, au precizat serviciile de intervenţie.

Cele şapte persoane grav rănite, dar şi cele 17 persoane rănite uşor au fost spitalizate la Viena, Moedling, Baden şi Sankt-Poelten.

Efective importante - pompieri, medici, psihologi, ambulanţieri şi poliţişti - erau mobilizate la locul accidentului, în timp ce circulaţia pe autostrada A21 a fost total întreruptă.

Drumurile din Austria sunt frecvent teatrul unor accidente rutiere, în cele mai grave două accidente din ultimii ani murind câte opt persoane. La 21 august 2000, opt tineri din Germania au murit într-o coliziune între autocarul lor şi un camion, iar la 1 mai 2001, opt turişti care locuiau la Tyrol au murit după ce şoferul autocarului lor a pierdut controlul vehiculului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici