Autoritatea sanitară din Franţa recomandă vaccinul unic pentru persoanele care au avut COVID-19

Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS) din Franţa a recomandat ca persoanele care au contractat anterior COVID-19 să primească doar o doză de vaccin, anunţă Euronews.

1729 afișări
Imaginea articolului Autoritatea sanitară din Franţa recomandă vaccinul unic pentru persoanele care au avut COVID-19

Autoritatea sanitară din Franţa recomandă vaccinul unic pentru persoanele care au avut COVID-19

Autoritatea franceză este prima din lume care emite o astfel de recomandare.

HAS a declarat într-o declaraţie că datele actuale sugerează că „persoanele care au fost deja infectate păstrează o memorie imună”, indiferent dacă boala lor a fost simptomatică sau nu.

"Acest lucru face HAS să propună o singură doză persoanelor care au fost infectate cu SARS-CoV-2, indiferent de cât timp au fost infectate. Această doză unică de vaccin va acţiona ca un rapel", spune autoritatea franceză, care recomandă administrarea dozei unice de vaccin la trei - şase luni de la contractarea virusului.

În plus, recomandarea este în linie cu rezultatele a două studii lansate la începutul acestei luni, care au comparat răspunsurile la anticorpi pentru persoanele care primesc două doze şi persoanele infectate anterior care primesc o singură doză.

Într-unul dintre studii, cercetătorii din New York şi Paris au examinat 109 persoane - dintre care 68 nu avuseseră niciodată COVID-19 şi 41 care au dat teste pozitive anterior. Ei au descoperit că la două săptămâni după o singură doză, persoanele care anterior luptaseră împotriva bolii aveau concentraţii de anticorpi care erau la fel de mari sau de până la 10 ori mai mari decât nivelurile observate la persoanele neinfectate care primiseră două doze de vaccin.

Al doilea studiu, mai restrâns, de la Universitatea din Maryland, a avut rezultate similare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici