Autorităţile abhaze au detectat un alt avion de recunoaştere georgian

Forţele de apărare antiaeriană din Abhazia au detectat un alt avion fără pilot georgian, însă nu au luat nicio măsură, au anunţat autorităţile separatiste, citate de pagina online a RIA Novosti.

11 afișări
Imaginea articolului Autorităţile abhaze au detectat un alt avion de recunoaştere georgian

Autorităţile abhaze au detectat un alt avion de recunoaştere georgian (Imagine: Mediafax Foto)

Abhazia a anunţat la 4 mai că a doborât două avioane de recunoaştere georgiene care survolau teritoriul său. Guvernul de la Tbilisi a calificat aceste informaţii drept "absurde", subliniind că liderii separatişti încearcă să sporească tensiunile regionale.

"Deşi am doborât două avioane fără pilot, radarele abhaze au detectat încă un aparat care zbura din direcţia Georgiei", a declarat Merab Kişmariia, un oficial din cadrul Ministerului georgian al Apărării.

În cursul zilei de luni, liderul abhaz Serghei Bagapş a cerut doborârea tuturor avioanelor care survolează neautorizat spaţiul abhaz. "Forţele aeriene şi apărarea antiaeriană sunt pregătite de acţiune", a dat asigurări Kişmariia.

Autorităţile abhaze susţin că au doborât patru avioane de recunoaştere georgiene în cursul acestui an, la 18 martie, 20 aprilie şi 4 mai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici