Autorităţile chineze ridică restricţiile din zona unde este cea mai mare fabrică de iPhone din lume

Autorităţile chineze ridică restricţiile COVID din zona în care se află cea mai mare fabrică de iPhone din lume. O revoltă violentă a izbucnit săptămâna trecută în interioriul unităţii.

248 afișări
Imaginea articolului Autorităţile chineze ridică restricţiile din zona unde este cea mai mare fabrică de iPhone din lume

Autorităţile chineze ridică restricţiile din zona unde este cea mai mare fabrică de iPhone din lume

Autorităţile din oraşul Zhengzhou, din centrul Chinei, unde se află cea mai mare fabrică de iPhone din lume, au anulat restricţiile dure, într-o măsură pe care analiştii au numit-o „o uşurare necesară” pentru Apple şi principalul său furnizor Foxconn.

În Zhengzhou se află „iPhone City", un campus de producţie vast deţinut de producătorul taiwanez Foxconn, care găzduieşte în mod normal aproximativ 200.000 de muncitori care fabrică produse pentru Apple. Vinerea trecută, autorităţile au blocat accesul în cartiere timp de cinci zile, deoarece cazurile de COVID-19 au crescut foarte mult.

Unitatea Foxconn nu este inclusă în districtele urbane ale oraşului, dar restricţiile au afectat producţia şi au provocat o revoltă violentă a angajaţilor. Muncitorii care s-au luptat cu ofiţerii de securitate au primit bani pentru a demisiona şi a pleca.

Analiştii susţin că problemele de producţie ale Foxconn vor afecta piaţa mondială. Ming-Chi Kuo, analist la TF International Securities, a scris pe reţelele de socializare că a estimat că livrările de iPhone ar putea fi cu 20% mai mici decât se preconiza în trimestrul octombrie-decembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici