Autorităţile ruse nu exclud posibilitatea ca bomba de la Sankt-Petersburg să fi explodat accidental

Bomba utilizată în atacul comis la metroul din Sankt-Petersburg este posibil să fi explodat accidental, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate ruse, fiind suspectată ipoteza că teroriştii ar fi vizat alt obiectiv.

2604 afișări
Imaginea articolului Autorităţile ruse nu exclud posibilitatea ca bomba de la Sankt-Petersburg să fi explodat accidental

Autorităţile ruse nu exclud posibilitatea ca bomba de la Sankt-Petersburg să fi explodat accidental

"Sunt verificate mai multe ipoteze, inclusiv cea a unei explozii produse accidental", a declarat, sub protecţia anonimatului, un oficial din cadrul serviciilor de securitate ruse citat de site-ul agenţiei Sputnik.

Un alt dispozitiv exploziv artizanal a fost găsit în staţia de metrou Ploşcead Revoluţii, fiind dezamorsat în siguranţă de serviciile pirotehnice.

Explozia, considerată atac terorist, a avut loc luni după-amiază, la metroul din Sankt-Petersburg, la bordul unui tren care circula între staţiile Sennaia Ploşcead şi Institutul Tehnologic. Potrivit bilanţului din acest moment, cel puţin 14 persoane au murit, iar alte 49 au fost rănite în atentatul care probabil a fost comis de un terorist sinucigaş. Serviciile secrete ruse cred că atacul a fost comis de Akbarjon Djalilov, un islamist rus de origine kîrgîză care ar avea legături cu insurgenţii din Siria. Rusia oferă susţinere Administraţiei Bashar al-Assad în conflictul cu grupuri teroriste şi insurgente.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici