Administraţia Donald Trump ar putea impune măsuri dure pentru toţi străinii care vizitează Statele Unite

Străinii care efectuează vizite în SUA ar putea fi obligaţi să le ofere agenţilor de frontieră acces la telefoane, la conturi pe site-uri de socializare şi să fie întrebaţi despre ideologiile în care cred, măsurile aplicându-li-se inclusiv cetăţenilor britanici şi germani, afirmă surse citate de Wall Street Journal.

3857 afișări
Imaginea articolului Administraţia Donald Trump ar putea impune măsuri dure pentru toţi străinii care vizitează Statele Unite

Administraţia Donald Trump ar putea impune măsuri dure pentru toţi străinii care vizitează SUA (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Preşedintele Donald Trump a promis de mult timp consolidarea măsurilor de securitate. Administraţia de la Washington a adoptat interdicţii temporare vizând cetăţenii unor state din Orientul Mijlociu şi din Africa, dar implementarea măsurilor a fost blocată de instanţe judiciare federale.

Însă Administraţia Donald Trump pregăteşte revizuirea întregului sistem de control la frontiere. În cadrul măsurilor, străinii care vor vrea să ajungă pe teritoriul american ar putea fi obligaţi să le ofere poliţiştilor de frontieră acces la telefoanele mobile, parolele la site-uri de socializare şi date despre activele deţinute.

De asemenea, la frontieră, străinii ar putea fi interogaţi în legătură cu ideologia în care cred.

Măsurile li s-ar putea aplica inclusiv cetăţenilor din cele 38 de ţări care nu au nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite. Printre acestea se numără aliaţi apropiaţi ai SUA precum Marea Britanie, Germania, Italia, Japonia şi Australia.

"Obiectivul este să ne dăm seama cu cine comunică o persoană", a explicat un oficial din cadrul Departamentului american pentru Securitatea Internă.

"Am putea întreba, spre exemplu: «ce site-uri accesaţi şi dacă puteţi să ne oferiţi parolele site-urilor de socializare?». Dacă nu oferă aceste informaţii, atunci o persoană nu va putea intra în Statele Unite", afirma în februarie, în Congres, John Kelly, secretarul american pentru Securitatea Internă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici