Donald Trump este pregătit ”să rezolve” problema nord-coreeană fără ajutorul Chinei

În cazul în care China nu va rezolva problema nord-coreeană, ne vom ocupa singuri de asta, a declarat preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, în cadrul unui interviu pentru ziarul britanic Financial Times, citat de presa internaţională.

7342 afișări
Imaginea articolului Donald Trump este pregătit ”să rezolve” problema nord-coreeană fără ajutorul Chinei

Donald Trump anunţă că este pregătit ”să rezolve” singur problema nord-coreeană, fără ajutorul Chinei

Întrebat de reporteri dacă consideră că poate reuşi să se opună statului nord-coreean de unul singur, preşedintele american a răspuns: ”Cu siguranţă”.

Trump a făcut aceste declaraţii înaintea unei întrevederi programate cu preşedintele Chinei, Xi Jinping, care va avea loc în cursul acestei săptămâni.

”China are o mare influenţă asupra Coreei de Nord. Şi China va decide dacă ne va ajuta cu Coreea de Nord sau nu. Dacă vor întreprinde acest lucru, China va avea de câştigat, dacă nu, cu toţii vor avea de pierdut”, a adăugat acesta.

Întrebat de reporteri dacă se referă la acţiune colaterală, Trump a refuzat să ofere detalii specifice la ce tip de acţiune ar putea aborda.

Întrevederea dintre Donald Trump şi preşedintele chinez va avea loc joi la Mar-a-Lago.

În ultimul an, Coreea de Nord a efectuat două teste nucleare şi mai multe teste balistice.

Secretarul american de Stat, Rex Tillerson, a declarat că iniţierea unei acţiuni militare împotriva statului nord-coreean este "o opţiune" luată în calcul de SUA. El a mai precizat că Washingtonul nu ar dori însă să se ajungă la un conflict militar.

China a cerut de asemenea Coreeei de Nord să suspende testele nucleare şi lansarea de rachete balistice pentru a "dezamorsa criza apărută la orizont".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici