Autorul atacului de la Washington a fost exclus din Marină după ce a fost arestat în 2008

Autorul atacului de la Washington Aaron Alexis a fost exclus din Marină după ce a fost arestat în 2008 în urma unui incident, iar tatăl acestuia a spus poliţiei în 2004 că tânărul suferea de stres posttraumatic în urma atacurilor teroriste comise pe 11 septembrie la New York, relatează CNN.

180 afișări
Imaginea articolului Autorul atacului de la Washington a fost exclus din Marină după ce a fost arestat în 2008

Autorul atacului de la Washington a fost exclus din Marină după ce a fost arestat în 2008 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit postului american, Alexis a fost arestat în dimineaţa lui 10 august 2008 pentru "comportament huliganic" în metroul din Atlanta. Pe atunci rezervist în Marină, el a fost de asemenea dat afară dintr-un club, pentru distrugerea mobilierului, şi a proferat obscenităţi în timp ce se pregătea să plece, dar a fost reţinut din acest motiv, după ce poliţia i-a cerut să înceteze.

Deşi doar o posibilă reacţie exagerată de furie, aceasta a fost observată de superiorii săi militari. Ei s-au întrebat dacă este vorba despre un incident izolat sau despre un semn de avertisment din partea unei persoane traumatizate de atacurile de la 11 septembrie, iar în urma unei noi arestări, în Texas, Marina a declanşat procedurile vizând excluderea.

Alexis, un newyorkez care a servit ca rezervist în Marină în perioada 2007-2011, pare să fi avut probleme sporadice cu justiţia încă din 2004. Până la momentul în care s-a pus problema excluderii sale din Marină, dosarul acestuia cuprindea opt cazuri de abateri, între care insubordonare, comportament huliganic, absenţe neautorizate la serviciu şi un caz de ebrietate. Până la urmă a părăsit serviciul onorabil, deoarece nu a fost condamnat vreodată, potrivit unui oficial din domeniul Apărării.

Atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 au fost catalizatorul care l-a determinat pe Alexis să îşi părăsească locuinţa din New York, potrivit unei surse cu acces direct la investigaţie. Tatăl său a spus poliţiei din Seatle, în 2004, că acesta suferea de tulburare de stres posttraumatic, după ce a participat la efortul de salvare în urma atentatelor teroriste la New York, potrivit unor date deţinute de poliţie.

Sursa citată de CNN mai afirmă că, potrivit familiei tânărului, acesta pare că "practic a cedat". Acesta "avea probleme cu somnul" şi "auzea voci", era tot mai tulburat, iar în ultimele luni a dat semne de probleme mentale şi a încercat să obţină ajutorul unei instituţii pentru veterani la Rhode Island, a adăugat această sursă.

Aaron Alexis, în vârstă de 34 de ani, a fost ucis de forţelede ordine după ce a comis un atac armat, luni, la Washington Navy Yard, soldat cu 13 morţi şi opt răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici