Autorul atacului din California ar fi plănuit un atentat în 2012, au declarat oficiali americani

Anchetatori sunt de părere că este posibil ca unul dintre autorii atentatului din oraşul San Bernardino, Syed Rizwan Farook, să fi plănuit un atac anterior, în anul 2012, în California cu altcineva, au declarat doi oficiali americani, citaţi de CNN.

777 afișări
Imaginea articolului Autorul atacului din California ar fi plănuit un atentat în 2012, au declarat oficiali americani

Autorul atacului din California ar fi plănuit un atentat în 2012, au declarat oficiali americani

Unul dintre oficiali a spus că cei doi au complotat în 2012, luând în considerare o ţintă anume.

Acesta a spus că cei doi au decis să nu mai lanseze atacul, după o serie de arestări din zonă care aveau legătură cu terorismul.

"Se speriaseră", a spus oficialul citat.

Syed Farook, în vârstă de 28 de ani, şi soţia sa Tashfeen Malik, în vârstă de 29 de ani, au deschis focul miercuri în timpul unei petreceri la un centru de servicii sociale pentru persoane cu dizabilităţi din oraşul San Bernardino, în statul american California, omorând 14 persoane şi rănind grav alte 21. Câteva ore mai târziu, poliţia care îi urmărea pe atacatori a deschis focul asupra unui vehicul de teren, la aproximativ trei kilometri de locul atacului, iar bărbatul şi femeia, dotaţi cu arme de asalt, pistoale şi uniforme de luptă, au fost ucişi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici