Autorul masacrului de la şcoala din Germania a afirmat că a ucis "din plăcere"

Tim Kretschmer, adolescentul german care a ucis săptămâna trecută 15 persoane după care s-a sinucis, a spus că a ucis "din plăcere", afirmă un şofer pe care tânărul îl luase ostatic, într-un interviu care va fi publicat joi, relatează AFP.

12 afișări
Imaginea articolului Autorul masacrului de la şcoala din Germania a afirmat că a ucis "din plăcere"

Autorul masacrului de la şcoala din Germania a afirmat că a ucis "din plăcere"

Igor Wolf, care a fost constrâns sub ameninţarea armei să-l conducă pe atacator departe de şcoala unde a început masacrul, afirmă că l-a întrebat pe tânăr "de ce omori oamenii în felul acesta?".

Potrivit lui Wolf, care a acordat un interviu în exclusivitate revistei Stern, atacatorul a răspuns: "Din plăcere, pentru că acest lucru mă distrează", afirmă publicaţia într-un comunicat difuzat înaintea apariţiei ediţiei, joi.

La 11 martie, Igor Wolf o aştepta pe soţia sa în maşină, la Winnenden, când Tim, în vârstă de 17 ani, care tocmai omorâse nouă elevi şi trei profesori şi rănise multe alte persoane în incinta colegiului în care a studiat, a forţat portiera din spate a maşinii şi i-a ordonat: "Condu, repede".

"Am omorât deja 15 persoane în fosta mea şcoală şi nu s-a terminat", ar fi adăugat, potrivit lui Wolf, adolescentul, care se pare că nu cunoştea numărul exact al victimelor sale.

"Crezi că vom găsi o altă şcoală?", l-a întrebat el pe ostatic, care a reuşit, totuşi, să scape neatins.

Tânărul a ucis 15 persoane în total, după care a fost implicat într-un schimb de focuri cu poliţia şi apoi s-a sinucis.

Toate şcolile din Landul Baden-Wutemberg, în care a avut loc tragedia, au ţinut miercuri un moment de reculegere în memoria victimelor.

Mii de persoane sunt aşteptate sâmbătă la Winnenden pentru a lua parte la o ceremonie oficială, în prezenţa cancelarului german, Agela Merkel, şi a preşedintelui german, Horst Koehler.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici