Autorul uneia dintre cele mai mari fraude financiare din istoria americanilor va fi extrădat în SUA

Sam Bankman-Fried - fondatorul firmei falimentare de criptomonede FTX, care a pierdut 16 miliarde de dolari în câteva zile -, a fost arestat în Bahamas.

2793 afișări
Imaginea articolului Autorul uneia dintre cele mai mari fraude financiare din istoria americanilor va fi extrădat în SUA

Autorul uneia dintre cele mai mari fraude financiare din istoria americanilor va fi extrădat în SUA

Fostul şef al FTX, Sam Bankman-Fried, este de acord să fie extrădat în SUA pentru a fi pus sub acuzare, susţine avocatul său, potrivit BBC. Autorităţile americane l-au acuzat pe Bankman-Fried de comiterea „uneia dintre cele mai mari fraude financiare din istoria SUA".

FTX a intrat în faliment, lăsând multe persoane în imposibilitatea de a-şi retrage fondurile. Bărbatul în vârstă de 30 de ani neagă acuzaţiile. Prin intermediul avocatului, el spune că este de acord cu extrădarea deoarece în SUA poate să-i ajute pe oameni să recupereze o parte din bani.

Potrivit unui document depus la tribunal, FTX datora celor mai mari 50 de creditori ai săi o sumă totală de aproape 3,1 miliarde de dolari.

Bankman-Fried a fost arestat la 12 decembrie, iar data extrădării sale nu este clară.

Săptămâna trecută, procurorul SUA pentru Districtul de Sud din New York a declarat că Bankman-Fried a folosit „zeci de milioane" din câştigurile obţinute în mod necuvenit pentru contribuţii ilegale la campaniile electorale ale democraţilor şi republicanilor.

Securities and Exchange Commission a spus că cel supranumit „Regele cripto" a construit „un castel de cărţi de joc pe o fundaţie de înşelăciune".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici