Averea personală a Regelui Charles eclipsează cu mult averea regretatei regine

  • Regele Charles are o avere personală de aproape 750 de milioane de dolari, eclipsând cu sute de milioane de dolari averea netă a regretatei regine.
  • Mai mult, averea regelui pare să o depăşească şi pe cea a lui Sir Elton John şi a Victoriei şi a lui David Beckham.
4348 afișări
Imaginea articolului Averea personală a Regelui Charles eclipsează cu mult averea regretatei regine

O analiză realizată de The Sunday Times sugerează că regele are o avere de 600 de milioane de lire sterline (aproximativ 745 de milioane de dolari), în timp ce mama sa avea o avere personală de aproximativ 370 de milioane de lire sterline (460 de milioane de dolari).

Un fost consilier anonim al Regelui Charles a declarat pentru The Sunday Times că Charles a devenit scrupulos cu finanţele sale în urma divorţului de prinţesa Diana în 1996, care l-a costat 17 milioane de lire sterline (aproximativ 21 de milioane de dolari în prezent). Charles a început să economisească profiturile din Ducatul de Cornwall, un imperiu imobiliar controlat acum de fiul său cel mare, prinţul William.

Valoarea Ducatului de Cornwall a crescut cu 350 de milioane de dolari într-un deceniu sub administrarea lui Charles. Acesta a generat profituri de 23 de milioane de lire sterline (28,5 milioane de dolari) anul trecut şi de 212 milioane de lire sterline (263 milioane de dolari) în deceniul până în 2022. Charles a ales să plătească impozit pe venit pentru aceste venituri, notează Insider.

Cu toate acestea, o mare parte din averea sa provine de la proprietatea de 20.000 de acri Sandringham din Norfolk, care, potrivit estimărilor ziarului, valorează acum 245 de milioane de lire sterline. Reşedinţa şi terenurile sale agricole sunt deţinute de familia regală de mai bine de 160 de ani.

Între timp, castelul Balmoral şi cei 50.000 de acri ai săi din Aberdeenshire, Scoţia, pe care prinţul Albert i-a cumpărat pentru regina Victoria în 1852, se crede că valorează 210 milioane de lire sterline (260 de milioane de dolari).

Lista bogaţilor din acest an va fi publicată în luna mai şi este posibil ca regele să îi devanseze pe David şi Victoria Beckham, care aveau o avere de 380 de milioane de lire sterline (472 de milioane de dolari) în clasamentul de anul trecut, şi pe Sir Elton John, care avea 395 de milioane de lire sterline (490 de milioane de dolari).

Lista bogaţilor din 2022 a fost condusă de fraţii Sri şi Gopi Hinduja, a căror avere netă a crescut cu peste 11 miliarde de lire sterline, ajungând la 28,5 miliarde de lire sterline (35,4 miliarde de dolari) - cea mai mare avere din istoria de 34 de ani a listei.

Regele Charles, a cărui încoronare va avea loc pe 6 mai, are reputaţia unui om „cumpătat”, fiind cunoscut faptul că stingea întotdeauna lumina când părăsea o cameră, potrivit unui documentar BBC.

De asemenea, el are tendinţa de a purta aceleaşi haine, evitând cheltuielile excesive pentru ţinute noi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici