Avertizare MAE pentru Portugalia: Risc maxim de declanşare a incendiilor până pe 11 septembrie

Ministerul de Externe avertizează românii care se află sau vor să călătorească în Republica Portugheză că în perioada 7-11 septembrie unele regiuni sunt afectate de risc maxim de declanşare a incendiilor de vegetaţie.

106 afișări
Imaginea articolului Avertizare MAE pentru Portugalia: Risc maxim de declanşare a incendiilor până pe 11 septembrie

Avertizare MAE pentru Portugalia: Risc maxim de declanşare a incendiilor până pe 11 septembrie

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Portugheză că Institutului pentru Mare şi Atmosferă (IPMA) a anunţat că, pe fondul temperaturilor ridicate în perioada 7 - 11 septembrie 2019, există risc maxim de declanşare a incendiilor de vegetaţie pentru districtele Bragança, Viseu, Guarda, Coimbra, Castelo Branco, Santarem, Portalegre, Beja, Faro, pentru zonele adiacente acestor districte existând un risc crescut de declanşare a incendiilor”, transmite MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Instituţia precizează că românii afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona:, +351213968812, +351213979982, +351213966463, +351213960866, apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Totodată, românii care se confruntă cu utgenţe au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Lisabona: +351927411628.

„Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://www.ipma.pt/pt/riscoincendio/rcm.pt/, http://lisabona.mae.ro, www.mae.ro<http://www.mae.ro>, pagina de Facebook a Ambasadei României în Republica Portugheză şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie”, mai transmite MAE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici