Avioane militare au decolat în SUA, după ce un aparat de zbor s-a apropiat de Air Force One

Avioane de vânătoare au decolat marţi la Seattle, în statul Washington, după ce un aparat de zbor a ajuns prea aproape de avionul preşedintelui Barack Obama, care era staţionat la sol, potrivit autorităţii americane de aviaţie civilă şi presei locale, citate de AFP.

151 afișări
Imaginea articolului Avioane militare au decolat în SUA, după ce un aparat de zbor s-a apropiat de Air Force One

Avioane militare au decolat în SUA, după ce un aparat de zbor s-a apropiat de Air Force One (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Seattle Times, două avioane de vânătoare au decolat de urgenţă cu puţin timp înainte de ora 14.00 (24.00, ora României) către Boeing Field, un aeroport din regiunea Seattle unde era garat Air Force One, avionul folosit de Obama. Avioanele au provocat explozii supersonice, potrivit unor martori citaţi de ziar.

Aceste avioane "au reacţionat (la prezenţa) unui aparat de zbor în spaţiul aerian interzis", a explicat o angajată din cadrul aviaţiei civile (FAA), fără a fi în măsură să dea mai multe detalii. Potrivit postului NBC, a fost vorba despre un avion de turism.

Televiziunea locală KOMO a anunţat că avionul suspect a părăsit zona interzisă înainte de sosirea avioanelor de vânătoare, apoi a aterizat, adăugând că incidentul era considerat închis.

Spaţiul aerian deasupra oraşului Seattle a fost închis parţial marţi, din cauza prezenţei lui Obama.

Preşedintele, care a făcut o escală marţi în acest oraş, în cadrul unui turneu în Statele Unite, nu se afla în avion în momentul incidentului, programul său prevăzând o plecare la ora locală 15.30 (miercuri, 01.30, ora României).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici