Avioane militare ruse, interceptate în apropierea spaţiului aerian al Suediei

Două avioane militare ruse au fost interceptate de aviaţia militară suedeză în apropierea Insulei Oland, situată în sudul Suediei, informează site-ul publicaţiei The Local.

783 afișări
Imaginea articolului Avioane militare ruse, interceptate în apropierea spaţiului aerian al Suediei

Avioane militare ruse, interceptate în apropierea spaţiului aerian al Suediei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avioanele militare ruse zburau în spaţiul aerian internaţional, în apropierea spaţiului teritorial suedez.

"Avioanele au survolat Golful Finlandei, apoi s-au îndreptat spre Insula Oland", a declarat Sverker Göranson, şeful Statului Major al armatei suedeze.

"Avioanele ruse au zburat provocator de aproape atât de frontierele Suediei, cât şi de cele ale altor ţări", a spus oficialul suedez.

Potrivit ziarului Dagens Nyheter, avioanele ruse erau de tip Tupolev Tu-22M.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici