Avioanele fără pilot reprezintă un pericol pentru traficul aerian

Avioanele fără pilot de mici dimensiuni reprezintă un pericol pentru toate celelalte tipuri de aeronave, în lipsa reglementărilor, avertizează principalul sindicat al piloţilor civili.

212 afișări
Imaginea articolului Avioanele fără pilot reprezintă un pericol pentru traficul aerian

Avioanele fără pilot reprezintă un pericol pentru traficul aerian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Recunoaştem beneficiile tehnologiei dronelor", a declarat Lee Moak, preşedintele Asociaţiei Piloţilor Civili (Alpa), audiat în Congresul Statelor Unite.

"Dar recunoaştem şi potenţialul de risc pe care îl reprezintă dronele, care trebuie tratate aşa cum sunt: avioane în spaţiul aerian", a adăugat el.

Agenţia Aeronautică Federală din Statele Unite a promis reglementări pentru dronele care au mai puţin de 25 de kilograme şi care zboară la altitudine mică. Însă un oficial din cadrul FAA, Matthew Hampton, a admis că nu se ştie în mod cert când vor fi stabilite reglementările.

Potrivit FAA, în perioada iunie-noiembrie, au existat 25 de incidente în care avioane au fost aproape de coliziuni cu drone.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici