Avionul care va transporta sicriul reginei a fost folosit pentru a livra arme pentru Ucraina

Avionul care va transporta sicriul reginei la Londra a fost folosit pentru a livra arme şi ajutoare pentru Ucraina, dar şi pentru a evacua oameni din Afganistan, potrivit Sky News.

944 afișări
Imaginea articolului Avionul care va transporta sicriul reginei a fost folosit pentru a livra arme pentru Ucraina

Sicriul reginei urmează să fie transportat cu avionul din Scoţia la Londra în cursul zilei de marţi.

Mareşalul-şef al aviaţiei britanice, Sir Mike Wigston, a declarat că avionul C-17 Globemaster al Forţelor Aeriene Regale care va transporta sicriul a fost folosit în trecut pentru a evacua oameni din Afganistan şi pentru a transporta ajutoare umanitare şi arme pentru Ucraina în urma invaziei Rusiei.

„Este un C-17 Globemaster, care este avionul nostru strategic, dar cu această ocazie foarte tristă va transporta sicriul Majestăţii Sale de la Edinburgh la RAF Northolt. După cum vă puteţi imagina, o sarcină unică ca aceasta are nevoie de planificare şi am lucrat îndeaproape cu Palatul pentru a le îndeplini dorinţele, este o zi în care am sperat clar că nu va veni niciodată”, a spus el pentru Sky News.

Peste 5.000 de rachete antitanc NLAW fabricate în Irlanda de Nord, sisteme de rachete cu lansare multiplă cu rază lungă de acţiune şi sisteme de artilerie, inclusiv tunuri autopropulsate de 155 mm, se numără printre armele care, în general, sunt duse în ţările vecine Ucrainei pentru ca ucrainenii să intre în posesia lor şi să le folosească pe front.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici