Sondaj de opinie: îl susţin sau nu britanicii pe noul rege

  • Regele Charles al III-lea s-a bucurat de un val de susţinere din partea britanicilor după ce a urcat pe tron, arată un sondaj de opinie.
  • Totuşi, unii dintre cei care o plâng pe regretata sa mamă îl avertizează că trebuie să îi urmeze exemplul şi să îşi păstreze opiniile pentru sine, potrivit Reuters
3007 afișări
Imaginea articolului Sondaj de opinie: îl susţin sau nu britanicii pe noul rege

Un sondaj YouGov pentru ziarul Times a constatat că sprijinul pentru Charles, în vârstă de 73 de ani, a crescut spectaculos de când a devenit rege, în comparaţie cu sondajele de la începutul acestui an. A existat o creştere similară a susţinerii pentru soţia sa, Camilla, regina consoartă.

63% dintre britanici cred că va fi un rege bun, o creştere de 24 de puncte procentuale din martie, în timp ce 15% cred că va face o treabă proastă, faţă de 31% în urmă cu şase luni, potrivit sondajului publicat marţi.

Criticii îl acuză că se amesteca în probleme politice care nu au legătură cu familia regală, în contrast cu mama sa care şi-a ţinut ascunse opiniile personale de-a lungul celor 70 de ani de domnie şi nu a acordat niciodată un interviu.

Dar susţinătorii spun că unele dintre opiniile sale au fost vizionare, solicitând acţiuni în domeniul mediului şi al sustenabilităţii cu zeci de ani înainte ca acestea să devină probleme de primă linie pentru guverne.

De când a devenit rege, Charles a spus în repetate rânduri că va urma exemplul mamei sale, iar în primul său discurs televizat către naţiune, a spus că atitudinea sa se va schimba.

„Viaţa mea se va schimba, bineînţeles, pe măsură ce îmi voi asuma noile responsabilităţi. Nu îmi va mai fi posibil să ofer atât de mult din timpul şi energiile mele organizaţiilor caritabile şi problemelor la care ţin atât de mult", a declarat regele.

Sondajul care urmăreşte sentimentul pe termen lung faţă de familia regală a arătat, de asemenea, că proporţia persoanelor care consideră că monarhia este foarte importantă sau destul de importantă se află la un nivel minim record.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici