Avocaţii cameristei care îl acuză pe Strauss-Kahn de agresiune sexuală vor să ceară desemnarea unui procuror special

Avocatul cameristei care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn de agresiune sexuală a anunţat că va solicita oficial luni desemnarea unui procuror special în cazul clientei sale.

366 afișări
Imaginea articolului Avocaţii cameristei care îl acuză pe Strauss-Kahn de agresiune sexuală vor să ceară desemnarea unui procuror special

Avocaţii cameristei care îl acuză pe Strauss-Kahn de agresiune sexuală vor să ceară desemnarea unui procuror special (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avocatul Kenneth Thompson a apreciat că biroul procurorului din Manhattan a gestionat necorespunzător ancheta şi a tratat-o pe clienta sa mai degrabă ca pe o acuzată decât ca pe o victimă, potrivit New York Times, în ediţia online de luni.

Thompson şi-a declarat încă de sâmbătă convingerea că procurorul Cyrus Vance va cere, la audierea de marţi, retragerea acuzaţiilor împotriva lui Strauss-Kahn.

"Nafissatou Diallo vrea ca Dominique Strauss-Kahn să răspundă atât în instanţa penală, cât şi în cea civilă", a afirmat Thompson duminică, adăugând că dreptul acesteia la un proces penal nu trebuie anulat de procuratura din Manhattan.

Experţii consideră însă că moţiunea apărării va fi respinsă, deoarece legea nu-i permite reclamantei să ceară înlocuirea lui Vance cu un procuror special, însă va tensiona relaţiile dintre apărare şi biroul procurorului din Manhattan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici