Avocaţii lui Strauss-Kahn, optimişti înaintea audierii de marţi de la New York

Avocaţii lui Dominique Strauss-Kahn sunt optimişti şi încrezători înaintea audierii programate marţi la New York, în timp ce apărătorii cameristei care l-a acuzat pe fostul director FMI de agresiune sexuală speră că procuratura "va fi de partea clientei lor".

158 afișări
Imaginea articolului Avocaţii lui Strauss-Kahn, optimişti înaintea audierii de marţi de la New York

Avocaţii lui Strauss-Kahn, optimişti înaintea audierii de marţi de la New York (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

William Taylor, unul dintre cei doi avocaţi ai lui Dominique Strauss-Kahn, a declarat, într-un interviu publicat luni de cotidianul francez Le Parisien, că acesta speră "să poată ieşi în cele din urmă din acest coşmar care durează din 14 mai".

Întrebat despre dovezile împotriva clientului său, printre care se numără şi un raport medical redactat în ziua presupusei agresiuni, Taylor a insistat că "documentul nu dovedeşte că Nafissatou Diallo a fost rănită în acel moment".

"Rana sa de la umăr nu a fost diagnosticată medical", a precizat el, adăugând că traumele vaginale constatate de medici "ar fi putut fi provocate de un raport sexuale produs în zilele precedente".

Procuratura din Manhattan a convocat-o pentru luni pe Diallo, înaintea unei audieri a lui Strauss-Kahn programate pentru marţi. Iniţial, avocaţii cameristei au declarat că această convocare ar putea indica faptul că procuratura se pregăteşte să renunţe la acuzaţii sau să retragă o parte dintre acestea.

Duminică, avocatul Kenneth Thompson a declarat însă că speră ca procuratura să fie de partea clientei sale, deşi "nu este sigur ce se va întâmpla" la întâlnirea de luni a acesteia cu procurorul Cyrus Vance.

El a adăugat că nu va renunţa la demersurile judiciare, precizând că Diallo "este foarte deprimată de evoluţia evenimentelor" şi "vrea să fie făcută dreptate".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici