Avocatul american condamnat în Emiratele Arabe Unite este bun de plată

Avocatul american condamnat în Emiratele Arabe Unite pentru spălare de bani va plăti o amendă de 1,3 milioane de dolari, potrivit Reuters.

893 afișări
Imaginea articolului Avocatul american condamnat în Emiratele Arabe Unite este bun de plată

Asim Ghafoor, avocatul american specializat în drepturile civile, care a fost condamnat săptămâna aceasta în Emiratele Arabe Unite pentru spălare de bani, îşi susţine nevinovăţia. Totuşi, el va plăti amenda judiciară de 1,36 milioane de dolari pentru a putea fi eliberat din detenţie, a declarat vineri avocatul său.

Instanţa a confirmat miercuri condamnarea anterioară a lui Ghafoor în absenţă, ordonându-i să plătească o amendă, dar revocând o pedeapsă de trei ani de închisoare pronunţată în luna mai.

„Intenţionăm să plătim amenda pentru ca el să poată fi eliberat. Continuăm să îi susţinem nevinovăţia", a declarat Habib Al Mulla, un avocat care îl reprezintă pe Ghafoor.

Oficialii Emiratelor Arabe Unite şi reprezentanţii ambasadei SUA din Abu Dhabi nu au comentat decizia.

Ghafoor, care locuieşte în Virginia, tranzita aeroportul din Dubai la 14 iulie când a fost reţinut pentru ceea ce EAU a declarat că a fost o condamnare în contumacie în luna mai pentru spălare de bani şi evaziune fiscală.

Departamentul Judiciar din Abu Dhabi a declarat miercuri că instanţa a confiscat fondurile transferate ilegal prin ţară. Al Mulla a declarat că instanţa a confiscat 18 milioane de dirhami (4,9 milioane de dolari).

Informaţii din mass-media americană sugerează că Ghafoor a fost sub supravegherea SUA din cauza activităţilor sale privind reprezentarea musulmanilor americani în cazuri de drepturi civile.

Procesul în contumacie şi detenţia sa de luna trecută, în timp ce preşedintele american Joe Biden se afla în vizită în regiune, a atras critici din partea grupurilor de apărare a drepturilor omului.

Susţinătorii lui Ghafoor spun că i s-a refuzat un proces echitabil şi că nu a fost la curent cu acuzaţiile înainte de a fi reţinut.

Unii au sugerat, de asemenea, că arestarea ar putea fi motivată politic, ca urmare a legăturile sale cu jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, care a fost ucis de agenţi saudiţi în Turcia în 2018, şi a colaborării cu grupuri de apărare a drepturilor care critică Emiratele Arabe Unite.

Oficialii EAU au declarat în repetate rânduri că dosarul împotriva lui Ghafoor se referă strict la infracţiuni financiare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici