Ban Ki-moon îndeamnă Coreea de Nord să evite "acţiunile provocatoare şi retorica beligerantă"

Secretarul general ONU, Ban Ki-moon, a cerut joi Coreei de Nord să evite "acţiunile provocatoare şi retorica beligerantă".

508 afișări
Imaginea articolului Ban Ki-moon îndeamnă Coreea de Nord să evite "acţiunile provocatoare şi retorica beligerantă"

Ban Ki-moon (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Declarându-se "foarte preocupat" de amplificarea tensiunilor în Peninsula Coreea, Ban Ki-moon a îndemnat Coreea de Nord să se abţină de la orice "nouă acţiune destabilizatoare" şi să evite "retorica beligerantă".

Consiliul de Securitate ONU a impus, joi, noi sancţiuni financiare Coreei de Nord ca reacţie la al treilea test nuclear efectuat de regimul de la Phenian.

Proiectul de rezoluţie, propus de SUA, Marea Britanie, Coreea de Sud şi Franţa, a fost adoptat în unanimitate de cei 15 membri ai Consiliului de Securitate.

Rezoluţia prevede supravegherea atentă a diplomaţilor nord-coreeni şi extinde lista entităţilor vizate de sancţiuni financiare.

De asemenea, o serie de demnitari nord-coreeni sunt vizaţi de restricţii de călătorie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici