Bănuiţi că fac vrăji, cinci bărbaţi au fost arşi pe rug (Video)

Cinci bărbaţi din satul kenyan Nyamataro, din vestul Kenyei, au fost arşi pe rug fiind acuzaţi de vrăjitorie, informează stirileprotv.ro

552 afișări
Imaginea articolului Bănuiţi că fac vrăji, cinci bărbaţi au fost arşi pe rug (Video)

Bănuiţi că fac vrăji, cinci bărbaţi au fost arşi pe rug (Video)

După ce i-au judecat şi condamnat sumar, localnicii i-au pedepsit pe oamenii acuzaţi că umblă cu farmece.

Chiar şi cuprinşi de flăcări, presupuşii vrăjitori sunt loviţi cu bâte şi călcaţi în picioare, iar dacă aceştia încearcă să se îndepărateze, sunt readuşi la pe rugul improvizat cu lovituri de picioare.

Aceste practici au mai fost semnalate de către presa internaţională.

În luma mai a anului trecut, o mulţime furioasă a ars de vii cel puţin 11 oameni acuzaţi de vrăjitorie, într-o zonă din vestul Kenyei, unde populaţia ţine foarte mult la tradiţie.

"Casele lor au fost incendiate. Opt femei şi trei bărbaţi suspectaţi de vrăjitorie au murit", a spus purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kenya, Charles Owino.

Video Stirileprotv.ro

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici