Barack Obama a invitat naţionala de fotbal feminin a SUA la Casa Albă

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Brack Obama, a invitat echipa naţională de fotbal feminin a SUA la Casa Albă, după ce a câştigat Cupa Mondială, a anunţat, luni, L'Equipe.

145 afișări
Imaginea articolului Barack Obama a invitat naţionala de fotbal feminin a SUA la Casa Albă

Barack Obama (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

"Ce victorie pentru Statele Unite! Super meci, Carli Lloyd! Ţara este mândră de voi toate. Veniţi să vizitaţi Casa Albă şi aduceţi trofeul", a scris Obama pe contul de Twitter al preşedinţiei.

Echipa naţională de fotbal feminin a Statelor Unite ale Americii a câştigat pentru a treia oară în istorie Cupa Mondială, după ce a învins, duminică noapte, la Vancouver, în finală, cu scorul de 5-2 (4-1), reprezentativa Japoniei.

Golurile învingătoarelor au fost marcate de Carli Lloyd '3, '5, '16, Lauren Holiday '14 şi Tobin Heath '54, în timp ce pentru învinse au înscris Yuki Ogimi '27 şi Julie Johnston '52 autogol.

Cea mai bună jucătoare a turneului a fost desemnată americanca Carli Lloyd, care le-a devansat pe Amandine Henry (Franţa) şi pe Aya Miyama (Japonia).

Cel mai bun portar al turneului a fost desemnată Hope Solo (SUA), iar Kadeisha Buchanan (Canada) a fost aleasă cea mai bun tânără a competiţiei.

Americancele au mai câştigat titlul mondial în 1991 şi 1999.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici