Un aliat al lui Putin afirmă că Ucraina riscă să atragă Occidentul într-un conflict major cu Rusia

Preşedintele Dumei de Stat a Rusiei a avertizat că Ucraina antrenează Statele Unite şi Europa într-un război global major şi a îndemnat joi liderii occidentali să acţioneze în mod responsabil pentru a evita o catastrofă.

Urmărește
4069 afișări
Imaginea articolului Un aliat al lui Putin afirmă că Ucraina riscă să atragă Occidentul într-un conflict major cu Rusia

Un aliat al lui Putin afirmă că Ucraina riscă să atragă Occidentul într-un conflict major cu Rusia

Declaraţia a fost făcută Viaceslav Volodin, preşedintele camerei inferioare a Parlamentului rus, pe canalul Telegram. Acesta a afirmat că ,,regimul de la Kiev antrenează Statele Unite şi ţările europene într-un mare război", deoarece forţele armate ale Ucrainei s-ar confrunta cu pierderi mari pe câmpul de luptă, potrivit CNBC.

,,Parlamentarii din Rada [parlamentul] ucraineană încearcă să convingă Washingtonul să permită ca armele furnizate de SUA să lovească ţinte de pe teritoriul rusesc. Această cale duce la o tragedie care ar putea afecta întreaga omenire", a comentat el în cadrul postării.

Afirmaţia are loc în contextul în care Marea Britanie a dat undă verde Kievului de a folosi rachetele cu rază lungă de acţiune, primite de la aliaţii britanici, pentru a ataca Rusia. SUA au fost mai rezervate în această privinţă, secretarul de stat american, Antony Blinken, afirmând că rămâne la decizia conducerii de la Kiev cum vor fi folosite rachetele ATACMS, de fabricaţie americană.

Viaceslav Volodin a spus, potrivit Reuters, că legislatorii ucraineni încearcă să convingă Statele Unite să permită Kievului să folosească arme furnizate de SUA pentru a lovi teritoriul rusesc.

,,Această cale duce la o tragedie care poate afecta întreaga umanitate", a declarat Volodin. ,,Politicienii occidentali trebuie să îşi conştientizeze responsabilitatea şi să facă totul pentru a evita să ducă situaţia la o catastrofă globală", a completat oficialul.

Vladimir Putin şi preşedintele SUA, Joe Biden, au avertizat că o confruntare directă între Rusia şi alianţa militară NATO condusă de SUA ar putea declanşa al treilea război mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici