Barack Obama are un uşor avans în sondaje în faţa lui Mitt Romney

Preşedintele SUA, Barack Obama, are un uşor avans în intenţiile de vot înaintea prezidenţialelor din noiembrie, dar adversarul său republican Mitt Romney câştigă teren în probleme economice, conform unui sondaj al Universităţii Quinnipiac.

100 afișări
Imaginea articolului Barack Obama are un uşor avans în sondaje în faţa lui Mitt Romney

Barack Obama şi Mitt Romney (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sondajul îi oferă lui Obama un avans de patru procente, până la nivelul de 46% din intenţile de vot, în timp ce Romney este cotat cu 42%.

Mitt Romney îl devansează pe Obama în probleme economice cu 47% la 43%, iar în problema locurilor de muncă, cu 45% la 42%.

Totuşi, Barack Obama păstrează un avans de 10 procente (49%-39%) în rândul electoratului feminin şi în rândul hispanicilor (64%-24%).

De altfel, doar 45% dintre alegători au opinii favorabile despre preşedinte, 49% având opinii nefavorabile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici