Barack Obama face apel la calm, după uciderea unui tânăr de culoare de către un poliţist

Preşedintele american, Barack Obama, a făcut apel la calm şi la dialog, după uciderea unui tânăr de culoare de către un poliţist, la Ferguson (Missouri), un incident care a avut loc în circumstanţe controversate şi care a provocat revolte în noaptea de duminică spre luni.

250 afișări
Imaginea articolului Barack Obama face apel la calm, după uciderea unui tânăr de culoare de către un poliţist

Barack Obama face apel la calm, după uciderea unui tânăr de culoare de către un poliţist (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Moartea lui Michael Brown este dureroasă. Eu şi Michelle transmitem sincere condoleanţe familiei sale şi comunităţii", a afirmat Obama, potrivit unui comunicat, reamintind că FBI a lansat o anchetă federală, în paralel cu cea iniţiată de poliţia locală, pentru a face lumină asupra acestui incident.

Recunoscând că "evenimentele din ultimele zile au provocat tensiuni", preşedintele a îndemnat la dialog şi înţelegere.

Revolte au izbucnit, iar magazine au fost jefuite în noaptea de duminică spre luni în acest oraş de la periferia Saint-Louis, după uciderea cu o zi înainte a lui Michael Brown, în vârstă de 18 ani, de către un poliţist. Doi poliţişti au fost răniţi, iar 32 de persoane au fost arestate pentru jefuirea unor magazine.

Versiunile despre circumstanţele decesului tânărului diferă. Potrivit unui martor, Michael Brown mergea pe stradă, iar un agent de poliţie s-a luat de el şi a tras asupra adolescentului în timp ce acesta avea mâinile ridicate. Potrivit poliţiei, Michael Brown a fost ucis după ce a agresat un poliţist pe care ar fi încercat să-l dezarmeze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici