Barack Obama: Ruşii văd în ţările occidentale un teren al oportunităţilor

Preşedintele american Barack Obama a apreciat, miercuri seara, că ruşii văd statele occidentale ca pe nişte ţări care le oferă posibilitatea de a reuşi, o tendinţă ce îngrijorează Kremlinul.

1008 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: Ruşii văd în ţările occidentale un teren al oportunităţilor

Barack Obama: Ruşii văd în ţările occidentale un teren al oportunităţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rusia "se simte încercuită, parţial pentru că aceste persoane privesc spre Occident şi atunci când văd Europa şi Statele Unite îşi spun că sunt ţări în care, prin propriile puteri şi fără relaţii, fără a fi născut în locul care trebuie, fără să plăteşti mită, poţi reuşi", a declarat el.

Prin comparaţie, Rusia nu este o ţară atrăgătoare pentru investitorii străini şi are o populaţie în îmbătrânire, a declarat Barack Obama la un dineu al Comitetului Naţional Democrat.

Anexarea Crimeei de către Rusia vine astfel dintr-o poziţie de slăbiciune mai degrabă decât de forţă, a apreciat el, reiterând ceea ce a spus deja în martie.

Statele Unite au impus sancţiuni ţintite oficialilor ruşi, ca măsură de retorsiune faţă de anexarea Crimeei, o peninsulă cu majoritate rusofonă, şi au ameninţat să le extindă dacă Moscova atacă alte teritorii ucrainene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici