Vladimir Putin vrea să OCUPE Finlanda, ţările baltice şi Belarusul, susţine un fost consilier al său

Preşedintele rus, Vladimir Putin, nu se va opri până nu va anexa ţările baltice, Belarusul şi Finlanda, afirmă Andrei Ilarionov, un fost consilier prezidenţial rus, citat de ziarul The Independent.

18915 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin vrea să OCUPE Finlanda, ţările baltice şi Belarusul, susţine un fost consilier al său

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vladimir Putin nu se va lăsa până nu va cuceri Belarusul, ţările baltice şi Finlanda", a declarat Andrei Ilarionov, consilier pentru Afaceri economice al preşedintelui Putin în perioada 2000-2005, citat de The Independent.

"Preşedintele Putin vrea dreptate istorică" şi revenirea la situaţia din timpul ţarului Nicolae al II-lea şi din vremea URSS, a explicat Ilarionov într-un interviu acordat publicaţiei suedeze Svenska Dagbladet.

"Preşedintele va argumenta că proclamarea independenţei Finlandei, în 1917, a fost un act de trădare. Va încerca să arate că apără interesele străvechi ale Rusiei", a continuat Ilarionov.

"Părţi ale Georgiei, Ucrainei, Belarusului, ţărilor baltice şi Finlandei sunt revendicate de Putin", a încheiat fostul consilier.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici