Barack Obama, sfătuit de medici să nu exagereze cu băutura

Medicii i-au recomandat preşedintelui american Barack Obama să se străduiască mai mult să renunţe fumat şi să consume "cu moderaţie băuturi alcoolice", relatează Daily Mail în ediţia electronică.

96 afișări
Imaginea articolului Barack Obama, sfătuit de medici să nu exagereze cu băutura

Barack Obama, sfătuit de medici să nu exagereze cu băutura (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit medicului de la Casa Albă, Jeffrey Kuhlman, Barack Obama ar trebui să consume "cu moderaţie băuturi alcoolice" şi să facă eforturi "pentru a renunţa la fumat", fiindu-i recomandat să folosească gumă de mestecat cu nicotină şi să repete examenul în august 2011 când va împlini vârsta de 50 de ani.

Potrivit Daily Mail, se pare că presiunea la care este supus în funcţia de preşedinte, dar şi numeroasele recepţii organizate la Casa Albă, încep să-şi arate efectele odată cu primele analize medicale efectuate de la câştigarea alegerilor.

Obama, care a avut parte de un prim an epuizant din mandatul său la Casa Albă şi de îndelungi dezbateri cu congresmanii republicani, ar trebui să-şi îmbunătăţească regimul alimentar pentru a diminua nivelul colesterolului. Altfel, preşedintele american a fost declarat perfect sănătos şi apt de muncă.

Obama va mânca mai puţine prăjituri

Preşedintele american a fost depistat cu un nivel al colesterolului peste limita maximă, medicii sfătuindu-l să-şi modifice alimentaţia, potrivit unui raport publicat de Casa Albă în urma analizelor medicale efectuate la Centrul medical naval din oraşul Bethesda, statul Maryland.

Barack Obama va consuma cu mai multă moderaţie deserturile pregătite de bucătarii Casei Albe, a declarat, luni, purtătorul său de cuvânt

"Nivelul de colesterol nociv era puţin mai ridicat decât anterior", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs, bombardat cu întrebări din partea jurnaliştilor pe această temă, în timpul conferinţei sale de presă cotidiene.

Potrivit lui Gibbs, Obama "va fi primul care vă va spune că a mâncat un pic mai mulţi cheeseburgeri (...) şi deserturi în cursul anului care a trecut".

"Majoritatea persoanelor vă vor spune că eşti predispus să mănânci, când (mâncarea) este disponibilă. Şi cred că el a avut mai mult acces la dulciuri şi deserturi anul trecut", a adăugat Gibbs despre Obama, remarcând că bucătarii de la Casa Albă "fac deserturi foarte bune".

"Cred că a mâncat nu doar o dată mai mult decât ar fi trebuit", a continuat Gibbs.

"Vestea bună este că nivelul (de colesterol) este doar puţin mai ridicat decât ceea ce ar vrea medicii. Deci (...) va trebui să spună de mai multe ori nu în acest an, când soseşte tortul", a spus purtătorul de cuvânt.

Barack Obama este întruchiparea sănătăţii, mănâncă porţii mici şi face frecvent exerciţii fizice. Este un jucător pasionat de baschet şi de golf. Singurele semnale negative au fost nivelul uşor ridicat al colesterolului, fumatul ocazional şi tendinita de la genunchiul său stâng.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici