Barack Obama şi David Cameron denunţă situaţia "inacceptabilă" din Ucraina

Barack Obama şi David Cameron au apreciat miercuri că situaţia actuală din Ucraina este "inacceptabilă" şi au afirmat că Rusia plăteşte deja pentru intervenţia sa, a anunţat Casa Albă după o conversaţie între cei doi lideri.

478 afișări
Imaginea articolului Barack Obama şi David Cameron denunţă situaţia "inacceptabilă" din Ucraina

David Cameron şi Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele american şi premierul britanic şi-au "exprimat grava preocupare faţă de încălcările evidente de către Rusia a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei şi ambii au notat că situaţia actuală este inacceptabilă", a precizat Executivul american într-un comunicat.

"Rusia a început deja să plătească pentru faptele sale, prin scăderea încrederii unor investitori", a dat asigurări Casa Albă.

La rândul său, Downing Street a subliniat un acord între cei doi aliaţi cu privire la necesitatea "de a continua să lucreze împreună pentru o detensionare a (situaţiei) şi pentru disuadarea Rusiei".

Un purtător de cuvânt al lui Cameron a notat că autorităţile ruse "încă nu şi-au retras trupele la baze şi refuză să recunoască Guvernul interimar de la Kiev, în timp ce situaţia din teren rămâne extrem de tensionată".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici