Barack Obama: SUA folosesc toate căile legale pentru a îl aresta pe Edward Snowden

Preşedintele american Barack Obama a declarat luni că Statele Unite utilizează toate căile legale pentru a îl aresta pe fostul consultant Edward Snowden sosit duminică la Moscova de la Hong Kong.

1912 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: SUA folosesc toate căile legale pentru a îl aresta pe Edward Snowden

Barack Obama: SUA folosesc toate căile legale pentru a îl aresta pe Edward Snowden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Urmărim toate căile legale şi lucrăm alături de mai multe alte state pentru a fi siguri că observăm legea", a declarat preşedintele pentru jurnaliştii de la Casa Albă.

Obama a declarat că se bazează de departamentul de Justiţie în timp ce autorităţile americane încearcă să convingă Rusia să îl expulzeze pe Edward Snowden cu scopul de a îl împiedica să fugă în altă ţară, precum Ecuador, unde a cerut azil.

Cu puţin înainte, în cadrul unei declaraţii de presă de o vehemenţă rară, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, a asigurat că decizia Hong Kong-ului de a îl lăsa să plece pe fostul consultant al Agenţiei naţionale de securitate are "în mod incontestabil" un impact negativ asupra relaţiilor chino-americane.

Dacă va fi capturat de autorităţile americane, Snowden riscă 30 de ani de închisoare pentru dezvăluirile sale explozibile privind programele de supraveghere a comunicaţiilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici