Barack şi Michelle Obama au făcut turul balurilor oficiale (Galerie Foto şi Video)

Miile de americani purtând rochii sofisticate şi smokinguri, care au participat la balurile organizate în Hawaii şi Illinois, au aşteptat marţi ore întregi sosirea eroului lor, primindu-l cu mare entuziasm.

79 afișări
Imaginea articolului Barack şi Michelle Obama au făcut turul balurilor oficiale (Galerie Foto şi Video)

Barack şi Michelle Obama au făcut turul balurilor oficiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aloha" ("bine aţi venit" în limba tradiţională hawaiană), le-a urat Barack Obama admiratorilor săi, veniţi din toate regiunile Statelor Unite, dar şi localnicilor acestui stat din Pacific, unde s-a născut în urmă cu 47 de ani cel de al 44-lea preşedinte al SUA.

"Da, putem şi da, am reuşit!", a continuat acesta provocând un delir şi aplauzele mulţimii. Majoritatea au încercat să imortalizeze momentul cu aparate de fotografiat şi telefoane mobile.

Cu papion alb şi smoking negru, Barack Obama, şi soţia sa, Michelle, îmbrăcată într-o rochie lungă, de culoarea fildeşului şi cu un umăr gol, au deschis în paşi de dans un "bal de cartier", o recepţie cu preţ redus pentru locuitorii capitalei care nu dispun de mijloace pentru a participa la petrecerile selecte. Ei au schiţat chiar o figură de rock, în aplauzele spectatorilor.

Apoi, într-o splendidă piruetă, cuplul prezidenţial a părăsit scena, lăsând locul muzicii şi, eventual, altor dansatori.

Până la sosirea lor nimeni nu dansase.

"O zi istorică, atât de intensă şi emoţionantă", a declarat Akon, care a participat activ la campania lui Barack Obama.

GALERIE FOTO

"Am făcut şcoala cu Maya, sora lui Obama, în Hawaii. Avem mulţi prieteni comuni. Este o zi mare, o zi măreaţă!", a declarat Patricia, una dintre însoţitoarele acestuia.

Larry Schiffer împreună cu prietena sa au venit din Saint Louis (Missouri) pentru a asista la învestitură. "Suntem republicani, dar Obama este într-adevăr o persoană excepţională, un tip foarte inteligent", a declarat acest bancher din Midwest, în timp ce însoţitoarea sa şi-a exprimat admiraţia faţă de perechea pe care o formează cei doi. "Şi ce cuplu frumos!", a exclamat aceasta.

"Suntem la Mall de la ora 05.00 dimineaţa şi iată-ne la bal. După aceasta va trebui să ne întoarcem la hotel în suburbiile capitalei. Dar ce bucurie!", a exclamat unul dintre controlorii de zbor şi sindicaliştii veniţi din Chicago pentru a participa la această zi istorică.

La acest bal al "statelor preşedintelui", persoanele albe au fost majoritare, dar invitaţii de culoare au fost cei mai spectaculoşi.

Pe lângă cele zece baluri oficiale, unde preşedintele a rostit câteva cuvinte şi a schiţat câţiva paşi de dans, au fost organizate sute de alte recepţii în capitală, potrivit tradiţiei învestiturii preşedinţilor americani.

Citeşte şi:

Barack Obama, al 44-lea preşedinte american

BIO: Barack Obama, primul politician de culoare devenit preşedintele SUA

Euforie generală la ceremonia de învestire a primului preşedinte afroamerican

Michelle Obama îmbrăcată de creatoarea cubaneză Isabel Toledo

GALERIE FOTO - Barack Obama, învestit în funcţia de preşedinte al SUA

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici