Bărbat arestat la Los Angeles după o alertă cu bombă falsă

Un bărbat a fost arestat sâmbătă seara la Los Angeles pentru că a proferat ameninţări şi a declanşat o alertă falsă cu bombă într-un autobuz, a anunţat duminică biroul de presă al şerifului, în timp ce Statele Unite comemorează zece ani de la atentatele din 11 septembrie.

136 afișări
Imaginea articolului Bărbat arestat la Los Angeles după o alertă cu bombă falsă

Bărbat arestat la Los Angeles după o alertă cu bombă falsă (Imagine: Mediafax Foto)

Eugenio Parades, în vârstă de 62 de ani, s-a îmbarcat sâmbătă seara într-un autobuz municipal, având asupra sa un rucsac "din care ieşeau fire ce semănau cu un dispozitiv" exploziv, a declarat şeriful adjunct din Los Angeles, Tony Moore.

Parades ar fi "proferat ameninţări împotriva şoferului", a adăugat Moore, fără alte precizări.

Potrivit unui pasager, fire verzi şi gri ieşeau din rucsac, pe care era fixat un dispozitiv care semăna cu un cronometru.

Autobuzul a fost evacuat şi autorităţile au avut nevoie de patru ore pentru a stabili că rucsacul nu prezintă niciun pericol.

Eugenio Parades, care a fost reţinut, ar putea fi urmărit pentru că a proferat ameninţări şi a deţinut un dispozitiv exploziv fals, a precizat şeriful adjunct Guillermina Saldana.

Statele Unite comemorează duminică, sub înaltă supraveghere, zece ani de la atentatele din 11 septembrie, în timp ce autorităţile au menţionat o ameninţare cu eventuale atentate, "specifică, credibilă dar neconfirmată".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici