Bărbatul ucis în atacul din Franţa era cunoscut de serviciile de informaţii britanice

Bărbatul britanic asasinat în masacrul soldat cu patru morţi în apropiere de lacul Annecy din estul Franţei era cunoscut de serviciile de informaţii britanice.

903 afișări
Imaginea articolului Bărbatul ucis în atacul din Franţa era cunoscut de serviciile de informaţii britanice

Bărbatul ucis în atacul din Franţa era cunoscut de serviciile de informaţii britanice (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Serviciile de informaţii au plasat victima sub supraveghere în 2003, odată cu intervenţia în Irak, a declarat un vecin pentru Daily Mail, afirmând că l-a găzduit în perioada respectivă.

Serviciile de informaţii au refuzat orice comentariu, precizând că deocamdată victima nu a fost identificată oficial.

Anchetatorii francezi nu aveau nicio pistă joi în privinţa crimei din apropiere de lacul Annecy şi aşteptau autopsia cadavrelor, vineri, şi eventuale declaraţii ale celor două fetiţe care au supravieţuit masacrului.

Cele patru persoane găsite moarte miercuri în pădure au fost ucise cu mai multe gloanţe, dintre care cel puţin unul tras în cap, potrivit procurorului din Annecy, Eric Maillaud.

Pentru a identifica oficial victimele, anchetatorii aşteaptă ca omologii lor britanici, care au percheziţionat domiciliul presupuselor victime, dintr-un cartier rezidenţial din Claygate, la circa 30 de kilometri sud de Londra, să le trimită mostre de ADN.

Şoferul s-a înregistrat împreună cu familia cu câteva zile înainte într-un camping din apropierea locului dramei, la Saint-Jorioz, iar maşina este înmatriculată pe numele său. Născut la Bagdad, el trăia de mai mulţi ani în Marea Britanie, a confirmat procurorul, care nu a vrut totuşi să precizeze numele acestuia, în aşteptarea identificării ADN.

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, acest bărbat în vârstă de 50 de ani se numeşte Saad al-Hilli şi locuia la periferia de sud a Londrei, în comitatul Surrey.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici