Barometrul Securităţii Energetice: Cei mai mulţi români vor exploatarea resurselor din Marea Neagră

Cei mai mulţi români doresc exploatarea resurselor de gaze naturale din zona Mării Negre şi finalizarea construirii celorlalte reactoare nucleare de la Cernavodă, arată Barometrul Securităţii Energetice.

613 afișări
Imaginea articolului Barometrul Securităţii Energetice: Cei mai mulţi români vor exploatarea resurselor din Marea Neagră

Barometrul Securităţii Energetice: Cei mai mulţi români vor exploatarea resurselor din Marea Neagră

Conform Barometrului Securităţii Energetice, realizat de INSCOP Research, 75,6% dintre români doresc exploatarea resurselor de gaz natural de la Marea Neagră, iar 65,9% doresc finalizarea construirii reactoarelor nucleare de la Cernavodă.

Potrivit sondajului, 83,6% dintre români consideră că schimbările climatice sunt reale şi produc efecte vizibile.

În plus, 62% din totalul populaţiei consideră important şi foarte important să economisească energie electrică, gaz, combustibili pentru reducerea costurilor, 30,8% pentru reducerea poluării, iar 6,2% pentru confortul personal. Potrivit sondajului, 58% dintre români consideră că statul ar trebui să subvenţioneze doar consumatorii de energie vulnerabili, care au venituri mici.

Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale "Ion I. C. Brătianu" al Academiei Române (ISPRI) şi Laboratorul de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică (LARICS) va prezenta vineri datele primului "Barometru de securitate energetică".

Sondajul a fost efectuat în perioada 4–12 septembrie 2019, pe un eşantion reprezentativ de 1.050 de persoane. Sondajul are o marjă de eroare de ±3%.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici