Belarus se bazează pe 1.5 milioane de rezervişti în caz de război. Lukaşenko se mândreşte cu armata sa

  • Belarus este un mic stat aliat al Rusiei la graniţa cu Ucraina
  • Bieloruşii au până la 1,5 milioane militari rezervişti pregătiţi să îşi apere ţara în caz de război
  • Rusia a folosit Belarus ca platformă de lansare pentru unele din atacurile sale din Ucraina
1456 afișări
Imaginea articolului Belarus se bazează pe 1.5 milioane de rezervişti în caz de război. Lukaşenko se mândreşte cu armata sa

Sursa foto: Profimedia

Preşedintele Alexander Lukaşenko şi-a sprijinit omologul rus în războiul întreprins contra Ucrainei. Vladimir Putin a avut la dispoziţie teritoriul bielorus pentru a-şi antrena, mobiliza, invada şi ataca vecina.

Lukaşenko a ordonat luna aceasta formarea unei noi forţe de apărare teritorială voluntară de până la 150.000 de oameni. El a spus că armata sa va lupta doar dacă Belarus este atacată.

„Structurile organizaţiilor, nu ale Forţelor Armate, se vor ridica undeva la 1,5 milioane de oameni în cazul unei declaraţii a legii marţiale şi al trecerii economiei la un mod de război”, a declarat secretarul de stat al Consiliului de Securitate, Alexander Volfovich, potrivit agenţiei de ştiri de stat BelTA.

Belarus are o populaţie de aproximativ 9.3 milioane de locuitori. Armata profesionistă a ţării are aproximativ 48.000 de soldaţi şi aproximativ 12.000 de soldaţi la frontiera de stat, potrivit Bilanţului militar al Institutului Internaţional de Studii Strategice din 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici