Preşedintele belarus Lukaşenko va vizita China

Preşedintele belarus, Alexander Lukaşenko, va sosi în China pe 28 februarie pentru o vizită de stat, a anunţat Ministerul chinez de Externe.

562 afișări
Imaginea articolului Preşedintele belarus Lukaşenko va vizita China

Preşedintele belarus Lukaşenko va vizita China

Purtătorul de cuvânt Hua Chunying a declarat că Lukaşenko va vizita China până pe 2 martie "la invitaţia preşedintelui chinez Xi Jinping".
 
Lukaşenko este un aliat apropiat al liderului rus, Vladimir Putin, şi a sprijinit invazia Moscovei în Ucraina.
 
Belarusul este dependent de vecinul său din punct de vedere financiar şi politic, potrivit The Guardian.
 
China este dispusă să colaboreze cu Belarus pentru a aprofunda încrederea politică reciprocă, i-a spus vineri ministrul chinez de Externe, Qin Gang, omologului său belarus, Serghei Aleinik, în timpul unei conversaţii telefonice, potrivit unui comunicat al ministerului chinez de Externe.
 
În luna septembrie a anului trecut, Xi şi Lukaşenko au anunţat un parteneriat strategic "pe toate timpurile", când cei doi s-au întâlnit în capitala uzbecă Samarkand.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici