Belarusul a condamnat noile sancţiuni ale Uniunii Europene asupra regimului său

Belarus a condamnat vineri noile sancţiuni împotriva unor persoane şi companii din această ţară, stabilite de Uniunea Europeană, conform unui comunicat al Ministerului de Afaceri Externe din Belarus.

176 afișări
Imaginea articolului Belarusul a condamnat noile sancţiuni ale Uniunii Europene asupra regimului său

Aleksandr Lukasenko, preşedintele Belarusului (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Politicienii europeni sunt prizonierii unei logici conflictuale, ei sunt ostaticii unei logici de constrângere şi de şantaj", a declarat ministerul.

"Suntem obligaţi să punem în aplicare măsuri imediate ca răspuns", se menţiona în comunicat.

Uniunea Europeană a decis vineri să consolideze sancţiunile împotriva regimului autoritar din Belarus prin adăugarea a 12 persoane şi 29 de companii pe lista de persoane şi entităţi care sunt private de viză şi ale căror active sunt îngheţate.

Cele 27 de state membre ale UE au denunţat reprimarea opoziţiei, în creştere la Minsk după realegerea controversată a lui Aleksandr Lukaşenko în decembrie 2010. UE cere eliberarea tuturor prizonierilor politici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici