Benjamin Netanyahu a catalogat "terorism" incendierile voluntare, din cauza cărora cel puţin 75.000 de persoane au fost evacuate

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a catalogat drept "terorism" incendierile intenţionate ale vegetaţiei care au condus deja la evacuarea a circa 75.000 de persoane în Israel, relatează site-ul YnetNews.com.

1202 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu a catalogat "terorism" incendierile voluntare, din cauza cărora cel puţin 75.000 de persoane au fost evacuate

Benjamin Netanyahu a catalogat "terorism" incendierile voluntare, din cauza cărora cel puţin 75.000 de persoane au fost evacuate

"Vreau să fie foarte clar: orice incendiu intenţionat, orice instigare la acte de incendiere este terorism. Oricine încearcă să dea foc unor părţi ale statului Israel va fi pedepsit", a declarat Benjamin Netanyahu joi seară.

La rândul său, ministrul Siguranţei Publice, Gilad Erdan, a cerut poliţiei să monitorizeze reţelele de socializare online pentru a identifica persoanele care instigă la acte de incediere a vegetaţiei.

"Trebuie să ne pregătim pentru un nou tip de terorism: terorismul celor care instigă la acte de incendiere. Vom crea o unitate specială pentru investigarea acestor cazuri".

Cel puţin 75.000 de persoane au fost evacuate din cauza incendiilor de vegetaţie care afectează centrul şi nordul Israelului. Cea mai afectată zonă este periferia oraşului Haifa.

Patru presupuşi piromani palestinieni au fost arestaţi, dar există suspiciuni că unele incendii ar fi fost provocate de grupuri naţionaliste israeliene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici